top of page
image11.png

Concept

Trifoi Fest este un experiment. Încercăm să venim cu o abordare holistică asupra impactului pe care îl are orice organizare de evenimente asupra mediului înconjurător. Țintim spre un festival Circular, Local, Organic, Vegan, Ecologic și Rezilient. Mai mult, încercăm să obținem o certificare de festival aproape zero deșeuri, de la Zero Waste România, pe standardul dezvoltat de Zero Waste Europe.

Misiune

Ne propunem să aducem împreună consumatori, creatori, muncitori, activiști, decidenți și investitori cu un țel comun: cel de a trăi mai bine, cu mai puțin. Vrem să coagulăm o comunitate cu valori similare și să oferim instrumente concrete pentru a asigura un colaps mai just al sistemului neo-liberal actual, centrat pe o creștere economică infinită, nesustenabilă pe o planetă cu resurse finite. Vrem să creăm o alternativă post-capitalistă axată pe descreștere. Astfel, ne dorim să înrădăcinăm binele în viața de zi cu zi.

Viziune

Trifoi Fest reprezintă una dintre tacticile prin care credem că ne putem îndeplini misiunea. Prin intermediul evenimentului, formăm comunitatea și demonstrăm, la scară mică, cum putem trăi mai bine, cu mai puțin. Totodată, aducem în atenția publică subiecte nepopulare sau chiar controversate în societatea românească: colaps, anti-capitalism, descreștere/ post-creștere, simplitate voluntară, buen vivir, economie și politici socio-ecologice etc.

Așadar, Trifoi devine un experiment, menit întâi să chestioneze și să perturbe modelul actual, apoi să reconstruiască: întâi un festival, apoi o cooperativă, iar în cele din urmă o altă societate. O societate mai ecologică, mai echitabilă, mai solidară.

Valori

Festivalul este construit în jurul a șase valori:

circular.png

expozanți cu afaceri din sfera economiei circulare

local.png

produse din ingrediente sau resurse locale, de sezon

organic.png

ingrediente sau resurse organice, non-toxice

vegan.png

doar mâncare și produse non-food vegane

etic.png

justiție socială și respectarea demnității umane

rezilient.png

adaptare la crizele ecologice: apă, energie, resurse, biodiversitate, schimbări climatice

Află de pe blog mai multe despre VALORILE Trifoi Fest și prin ce INSTRUMENTE concrete reușim să le punem în practică.

bottom of page