top of page
Writer's pictureTrifoi Fest

Ce valori ne ghidează: CLOVER



Trifoi Fest vine cu o abordare holistică asupra impactului asupra mediului înconjurător. Ne-am propus să organizăm un eveniment circular, local, organic, vegan, ecologic și rezilient: CLOVER.


Circular

La Trifoi Fest, invităm expozanți care au afaceri din sfera economiei circulare: fie au un impact redus asupra mediului (ex. comercianți de mâncare vegană sau legume organice), fie folosesc materiale durabile sau refolosesc resturi de materiale (ex. producătorii de haine și de accesorii). Încurajăm mai ales producția și consumul de produse și servicii durabile sau biodegradabile, modulare și reparabile, confecționate fără risipă sau prin upcycling. De asemeni, suntem atenți la deșeurile produse în cadrul evenimentului.

Local

Încurajăm comercianții cu mâncare să ofere mai ales hrană din ingrediente locale, de sezon. Comercianții din sectorul non-food sunt mici producători locali de obiecte confecționate în serie mică, uneori chiar manual, cu respect pentru sol, aer, natură.

Organic

Recomandăm comercianților cu mâncare să folosească ingrediente organice, produse cu respect față de natură și alte vietăți. Principiul se aplică și pentru comercianții de produse non-food, pe care îi încurajăm să vină cu produse din materiale naturale, organice, ecologice.

Vegan

Toate produsele din cadrul Trifoi Fest sunt vegane, atât mâncarea, cât și produsele non-food. Astfel, diminuăm semnificativ impactul asupra mediului, reducând amprenta de carbon, consumul de apă și impactul asupra biodiversității. În plus, respectăm celelalte animale non-umane și luptăm împotriva speciismului.

Etic

Încurajăm folosirea de produse Fairtrade, obținute cu respect pentru demnitatea umană. Luptăm astfel pentru justiție socială și bunăstare pentru toți cei implicați pe lanțul de producție, consum, respectiv eliminarea deșeurilor sau poluanților.

Rezilient

Pământul ne dă semne că nu mai poate susține consumul iraţional de resurse, risipa și poluarea. În acest context, organizarea de evenimente cu adevărat prietenoase cu mediul devine o necesitate. Ne dorim un festival și un stil de viață adaptabile la multiplele crize ecologice: apă, energie, resurse, biodiversitate, schimbări climatice.


Citește care sunt INSTRUMENTELE concrete prin care reușim să punem valorile în practică

28 views0 comments

Comments


bottom of page