top of page

Cum a fost la ediția anterioară

Trifoi Fest 2021

„O oază de lumină”. Așa a descris un vizitator prima ediție Trifoi Fest.

 

O expozantă a apreciat „dinamica care le-a tot desenat zâmbete”, iar o voluntară s-a lăsat „vrăjită de simplitatea, candoarea și frumusețea evenimentului”.

 

În spatele emoțiilor, stă dorința de a schimba paradigma organizării de evenimente în România, precum și visul de a crea o comunitate, o cooperativă și o societate în care să putem trăi mai bine, cu mai puțin.

image2.png

Prima ediție a festivalului ecologic Trifoi Fest a avut loc în 2021 în București, în Parcul Romniceanu din Cotroceni. Aleile și spațiile verzi ale parcului s-au animat, pe măsură ce expozanții și participanții au experimentat ce înseamnă să trăiești mai bine, cu mai puțin.

 

Vizitatorii s-au putut bucura de produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, obiecte de mobilier, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri, toate vegane. Au povestit cu expozanții despre cum îți poți reduce amprenta ecologică personală, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire.

Unii dintre cei prezenți au participat la DEZBATERI (vezi articol).

Au pus întrebări reprezentanților autorităților publice și ai societății civile, dar și experților în managementul deșeurilor, cercetătorilor și antreprenorilor preocupați să reducă risipa.

Reacțiile celor prezenți la Trifoi Fest 2021 au depășit așteptările.
Citește câteva testimoniale

Mihaela Budescu

Asociația Ateliere Fără Frontiere

M-au impresionat foarte mult oamenii cu care m-am întâlnit și am vorbit. Au venit cu adevărat oameni cărora le pasă, voiau să ajute, au fost deschiși să afle ce facem, ce e bine. M-am simțit ca într-o comunitate. Este așa un sentiment când totul e bine și acolo l-am avut în întregime.

la taifas.png

Maximilian Dobrescu

vizitator

M-am simțit tare bine. Parcă s-a transformat într-o oază de lumină locul ăla.

la taifas.png

Luisa Tronea

LAILUI

Dinamica de sâmbătă ne-a tot desenat zâmbete… trecători din întâmplare, curioși, oameni care știau deja de eveniment, voluntari, alți expozanti și voi, echipa. A trecut ziua foarte repede și nu am simțit-o ca pe o muncă deloc, deși dormisem doar două ore noaptea anterioară. Am apreciat totul, de la oamenii implicați în organizare, la expozanți, la vizitatori. A fost un vibe tare fain, pe care nu l-am mai întâlnit la niciun alt festival în București.

Cami Gui

Food Waste Combat

"Ați făcut o treabă grozavă și ridicați nivelul conversațiilor și acțiunilor concrete în ce privește traiul sustenabil. Desigur, totul e prea târziu pentru toți în ce privește criza climatică și atitudinea noastră ca societate, dar se poate să devină Trifoi refugiul celor dispuși să dezvolte reziliența și să crească o comunitate care poate face un dram de mai bine."

Emil Zorilă

Panseeas

"A fost o ediție minunată, mai ales ca participant. M-am simțit bine înconjurat de oameni și inițiative cu valori similare, bine dispuși și pozitivi. Spațiul a adus informație, relaxare, conectare și un simț al comunității. Asta trebuie păstrat și susținut să se dezvolte și mai bine. Cred că a atins cam tot ce trebuie. Great job!"

Andreea Sârbu

voluntar

„Oamenii au fost, ca și mine, vrăjiți de simplitatea, candoarea și frumusețea evenimentului pe care l-ați creat și pe care împreună l-am pus în practică."

Lucian Buhoci

Căsuța cu lavandă

"Organizarea foarte bună și atmosfera foarte plăcută și prietenoasă. Vă spun cu mâna pe inimă că a fost cel mai frumos targ la care am participat până în prezent."

Mara Vicu

Mara cu Noroc

"Personal, mi-a plăcut totul și mai ales faptul că a fost așa, imperfect. Adică nu imperfect, dar nu a fost standard, ceea ce a fost chiar cool."

Alina Muncileanu

Educație timpurie

"Am apreciat profesionalismul, faptul că v-ați mobilizat și ați organizat un festival în concordanță cu valorile voastre."

bottom of page