top of page

sâm., 16 sept.

|

11:00-12:30, zona La taifas

Vizionare și discuții antispeciiste cu just wondering...

Vom viziona video-eseul „Dincolo de speciism, dincolo de umanism, dincolo” (22 min) și filmul animat „we fly, we crawl, we swim - a short film about climate justice” (23 min). Vom discuta apoi despre antispeciism, justiție climatică și intersecționalitate, cu Maria Martelli (just wondering...).

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Vizionare și discuții antispeciiste cu just wondering...
Vizionare și discuții antispeciiste cu just wondering...

Ora și loc

16 sept. 2023, 11:00 – 12:30

11:00-12:30, zona La taifas, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Vom viziona video-eseul „Dincolo de speciism, dincolo de umanism, dincolo” (22 min) și filmul animat „we fly, we crawl, we swim - a short film about climate justice” (23 min), după care vom purta o discuție despre antispeciism, justiție climatică și importanța unor mișcări cu o viziune intersecțională pentru eliberarea animalelor, cu 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶 (just wondering...).

📽 În „Dincolo de speciism, dincolo de umanism, dincolo”, se ridică întrebarea dacă putem gândi și acționa dincolo de speciism. Pentru asta, trebuie să ne uităm înapoi, la ce ne-a adus aici. Acest video ne spune o poveste: povestea Omului care s-a văzut pe sine ca fiind diferit de celelalte animale, separat de toată natura. Inspirat de teorii postumaniste, feministe, queer, antirasiste și antiabiliste, acest video-eseu încearcă să imagineze multiple viziuni pentru viitorul antispeciismului.

📽 „we fly, we crawl, we swim - a short film about climate justice” este un scurtmetraj animat care explorează diferite idei despre justiție printr-o perspectivă anti-speciistă. Filmul ia în considerare concepte din literatura despre justiția de mediu, ecologia politică, filosofia politică, postumanism, studiile critice despre animale, cât și din gândirea anti-speciistă în general. Scopul său principal e de a căuta posibilități pentru a face justiție climatică împreună cu alte animale.

𝗷𝘂𝘀𝘁 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴... este un proiect colectiv de creație ce produce video-eseuri teoretice și filme scurte, animate, speculative și critice la statu-quo. Filmele explorează antispeciismul, postumanismul, justiția de mediu, climatică și socială. Colectivul este format din Aron Nor, cercetător și regizor, Mina Mimosa, artistă vizuală și ilustratoare, și M. Martelli, scriitoare și cercetătoare-activistă.

Maria Martelli scrie și face cercetare mixând teorii queer-feministe și antispeciiste. A publicat o carte pentru copii intitulată „Povestea Scroafei și a Devenirii Omului” iar povestirile și poemele ei se găsesc în câteva antologii și zine. În proiectul colectiv just wondering… scrie și co-produce filme scurte și eseuri animate. Trăiește într-un oraș post-industrial cu două pisici negre, doi căței aurii și partenerul său uman, și are în pregătire volumul său de debut în poezie „cea mai norocoasă ființă” (frACTalia, 2023).

Share this event

bottom of page