top of page

dum., 17 sept.

|

17:00-19:00, zona La ateliere

Terapia în natură

Cu fiecare pas în sălbăticie, ne întoarcem la rădăcinile noastre, explorând conexiunea strânsă dintre om și natură. Descoperă ce îți pregătim la atelierul de foraging.

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Terapia în natură
Terapia în natură

Ora și loc

17 sept. 2023, 17:00 – 19:00

17:00-19:00, zona La ateliere, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Ne dorim ca inițiativa noastră verde să ofere oportunități de a explora lumea ierburilor, a plantelor comestibile și medicinale și a diferitele lor utilizări. De a oferi o înţelegere mai profundă a Naturii și de a ne vindeca. La Trifoi Fest, vă propunem 2 ateliere prin care sa descoperim lumea plantelor mai mult. Timp de 1 oră și 30 de minute - 2h în fiecare atelier ne apropiem tot mai mult de natura. Ne aducem aminte ca facem parte din ea și să o tratăm cu respect.

Al doilea atelier aduce în scena Terapia în natură, cunoscută și sub numele de terapie verde sau terapie prin natură, implică utilizarea mediului natural pentru a promova sănătatea mentală, emoțională și fizică. Această abordare se bazează pe ideea că conexiunea cu natura poate avea beneficii semnificative asupra bunăstării noastre generale. Fiecare plantă este o oglindă pentru un aspect al nostru. Pe măsură ce construim relații cu plantele, construim relații cu părți din noi înșine. Este o oportunitate  perfectă pentru a te redescoperi și a vindeca traumele și blocajele.

De multe ori suntem în situații de blocaj maxim în care nu putem evolua, nu putem lua o decizie. Sperăm tot timpul că va fi mai bine situația, dar suntem conștienți că nu se va schimba niciodată în mai bine. Calea plantelor este una pe care o călcăm atât în exterior, în peisajele Pământului, cât și în interior în pădurea ființei noastre. Când aceste două lumi se unesc, suntem invitați spre vindecare de mâna Naturii. Utilizarea plantelor medicinale și foragingul (culesul plantelor sălbatice comestibile) sunt adesea integrate în acest tip de terapie.

Atelierul include interacțiunea cu plantele medicinale, plimbări în natură, și alte activități care conectează oamenii cu mediul înconjurător. Vom avea jocuri, exerciții și tehnici de conectare cu natura și cu noi, de a explora natura noastră interioară și exterioară.

Facilitare: Herb Explorers

ÎNSCRIERE

Atelierele sunt deschise adulților și copiilor deopotrivă.

Costul unui atelier este de 50 lei de persoană în baza unei înscrieri în avans (recomandat, pentru rezervare loc) sau la fața locului (în limita locurilor disponibile).

Share this event

bottom of page