top of page

dum., 17 sept.

|

17:30-20:00, zona La joacă

Swing dancing: Dansuri pe muzică jazz

Vino să descoperi dansurile provenite din comunitățile afro-americane din Harlem în era muzicii energice de jazz a anilor '30-'40. Te invităm să iei parte la un mic show pregătit de Swing Steps Bucharest și chiar să facem primii pași de dans împreună!

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Swing dancing: Dansuri pe muzică jazz
Swing dancing: Dansuri pe muzică jazz

Ora și loc

17 sept. 2023, 17:30 – 20:00

17:30-20:00, zona La joacă, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Swing Steps Bucharest își propune să mărească în continuare comunitatea pasionaților de dans și de muzică jazz! 

Mișcarea Swing s-a născut în sala de bal Savoy din Harlem, New York, la sfârșitul anilor '20 și a avut apogeul în anii '30 și '40, în celebra "Era Swing". Între 1910 și 1920, în comunitatea afro-americană, rădăcinile dansurilor swing au fost puse de dansatori cărora le plăcea să se miște pe ritmurile de pian Ragtime, Dixieland și Jazz. Mișcările au evoluat într-unul dintre cele mai cunoscute dansuri ale swing-ului, Lindy Hop. După aceea, moștenirea dansului a devenit mai bogată cu stiluri precum Jitterbug, Balboa, Shag, Jive sau Charleston. Probabil că ai simțit un fel de vibe când ai ascultat pentru prima dată muzică lui Glenn Miller, Ella Fitzgerald sau Louis Armstrong. Nu te puteai abține de la săritură subtilă care începea să-ți miște corpul în ritmul lor. 

La eveniment, vor participa de la cei mai experimentați dansatori până la cei mai noi membri ai comunității noastre, iar împreună am pregătit câteva coregrafii care sperăm să vă placă. De asemenea, vom avea și o secțiune dedicată dansului social unde vă vom putea arată câțiva pași că să putem face câteva mișcări împreună. Nu e nevoie de experiență în dans, ci doar de bună-dispoziție!

Share this event

bottom of page