top of page

dum., 17 sept.

|

20:30-21:30, zona La haleală

Fairytales of Growth (Povești despre Creștere)

Efectele și riscurile schimbărilor climatice îi determină pe tinerii de pe întreaga planetă să ceară schimbarea radică a sistemului, ca singura soluție pentru evitarea unui colaps catastrofic. Filmul explorează rolul pe care creșterea economică îl are în cadrul acestei crize și prezintă alternative

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Fairytales of Growth (Povești despre Creștere)
Fairytales of Growth (Povești despre Creștere)

Ora și loc

17 sept. 2023, 20:30 – 21:30

20:30-21:30, zona La haleală, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Regizor: Pierre Smith Khanna

Efectele și riscurile schimbărilor climatice îi obligă pe tinerii din întreaga lume să demaște politicienii și soluțiile lor false sau așa-numită economie de „creștere verde”. Ei susțin că doar schimbând radical sistemul vom evitaun colaps catastrofal, iar vocea lor nu este singură. O echipă de academicieni, activiști și istorici îi susțin, explorând alte căi de evoluție și oferindu-le o viziune optimistă pentru viitor și o viață mai bună pentru toți, în acord cu limitele planetare.

Rezumat

Fairytales of Growth (Minciunile creșterii) începe cu o secvenţă puternică,  din apogeul mișcării climatice din 2019. Discursul dramatic al Secretarului general al Națiunilor Unite este acompaniat de imagini ale dezastrelor din întreaga lume. Maria și Tokata ne amintesc cât de fragile și îngrijorate sunt. Greta Thunberg strigă la noi, cerând un răspuns. „Suntem la începutul unei extincții în masă și vor vorbiți tot despre bani și basme ale creșterii economice eterne. Cum îndrăzniți!"

De aici ne întoarcem în timp pentru a descoperi cum şi de ce atâţia ani de ecologism au dezamăgit aceste tinere generații. Documentarul este împărțit în cinci capitole, fiecare dintre ele purtându-ne într-o călătorie prin istorie, începând cu originile creşterii economice.

Soluțiile oferite de Green Growth sunt demascate de  experți și sunt propuse idei alternative despre cum putem rezolva criza climatică. Schimbare. Fairytale of Growth este despre cum să faci acea schimbare să se întâmple. Și despre cine o va face.

Ultima secvență ne aduce înapoi la începutul filmului - la grevele climatice, de data aceasta alăturate protestelor anti-austeritate și revoluțiilor care au avut loc în întreaga lume în 2019. Se pare că schimbarea este pe drum.

Notificare de utilizare corectă

Acest film poate fi proiectat și împărtășit cu alți oameni.

Acest film conține materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod specific de către proprietarul drepturilor de autor. Facem acest material disponibil, în eforturile noastre de a ajutala înțelegerea problemelor de importanță ecologică și umanitară. Considerăm că aceasta constituie o „utilizare loială” a oricărui astfel de material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA. În conformitate cu Titlul 17 U.S.C. Secțiunea 107, acest film este distribuit fără profit celor care și-au exprimat în prealabil interesul de a primi informațiile incluse, în scopuri de cercetare și educaționale. Pentru mai multe informații, accesați: http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml. Dacă doriți să utilizați material protejat prin drepturi de autor din acest film în scopuri proprii, care depășesc „utilizarea corectă”, trebuie să obțineți permisiunea deținătorului drepturilor de autor.

Share this event

bottom of page