top of page

sâm., 16 sept.

|

17:00-19:00, zona La ateliere

Atelier de foraging

Cu fiecare pas în sălbăticie, ne întoarcem la rădăcinile noastre, explorând conexiunea strânsă dintre om și natură. Descoperă ce îți pregătim la atelierul de foraging.

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Atelier de foraging
Atelier de foraging

Ora și loc

16 sept. 2023, 17:00 – 19:00

17:00-19:00, zona La ateliere, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Ne dorim ca inițiativa noastră verde să ofere oportunități de a explora lumea ierburilor, a plantelor comestibile și medicinale și a diferitele lor utilizări. De a oferi o înţelegere mai profundă a Naturii și de a ne vindeca. La Trifoi Fest, vă propunem 2 ateliere prin care sa descoperim lumea plantelor mai mult. Timp de 1 oră și 30 de minute - 2h în fiecare atelier ne apropiem tot mai mult de natura. Ne aducem aminte ca facem parte din ea și să o tratăm cu respect.

Primul atelier este de foraging (cules și recunoașterea plantelor din sălbăticie), plante comestibile și medicinale. Vom descoperi împreună bogăția naturii ce ne înconjoară. Vom învață când este momentul potrivit pentru a culege plantele, metodele corecte de culegere și cantitățile responsabile pentru a asigura conservarea resurselor naturale. Se discută despre cum putem să ne bucurăm de plantele sălbatice fără a le afecta echilibrul ecologic. Despre  modul în care diferite plante pot influența sănătatea umană și animală, inclusiv proprietățile medicinale și beneficiile lor. Vom identifica plantele din jurul nostru și vom descoperi proprietățile lor.

Atelierul va acoperi subiecte de cum să pregătești ceaiuri, tincturi, unguente sau alte forme de remedii naturale folosind plantele culese. Se va discuta despre proprietățile curative ale diferitelor plante și modul în care acestea pot fi folosite pentru a ameliora diverse probleme de sănătate.

Facilitare: Herb Explorers

ÎNSCRIERE

Atelierele sunt deschise adulților și copiilor deopotrivă.

Costul unui atelier este de 50 lei de persoană în baza unei înscrieri în avans (recomandat, pentru rezervare loc) sau la fața locului (în limita locurilor disponibile).

Share this event

bottom of page