top of page

sâm., 16 sept.

|

17:00-18:00, zona La ateliere

Atelier de cosmetice naturale

Atelier despre îngrijirea naturală - ritualul de îngrijire, cosmetice și ingrediente naturale.

Nu mai poți rezerva, dar poți veni la eveniment
Vezi și alte evenimente
Atelier de cosmetice naturale
Atelier de cosmetice naturale

Ora și loc

16 sept. 2023, 17:00 – 18:00

17:00-18:00, zona La ateliere, Calea Plevnei 137C, București 060011, Romania

Despre eveniment

Este compatibilă industria frumuseții cu un stil de viață natural, cu respectul pentru natură și un impact redus asupra mediului natural? Prin acest atelier, vă propunem să explorăm nuanțele industriei de beauty și a produselor de îngrijire a pielii, atât teoretic cât și practic.

Ce este o cremă și de ce sau când este ea necesară pielii? Care este diferența dintre un unguent și o cremă? Dar între un săpun și un detergent? Cum este folosit termenul de natural în skincare și ce garanții ne oferă? Cum interpretăm ingredientele de pe o etichetă?

Toate acestea le vom discuta și dezbate, în timp ce observăm practic principiile chimice care stau la baza industriei frumuseții moderne (emuslionare, saponificare, distilare etc), pentru o mai bună întelegere a acesteia și a impactului ei.

Atelierul va fi susținut de Emil Zorilă, co-fondator Panseea (cosmetice naturale proaspete).

În ultimii 7 ani, Emil și-a împarțit timpul explorând fațetele practice ale lumii plantelor, atât în propria grădină permaculturală unde crește diverse legume, pomi și plante sălbatice, cât și în alte grădini sau proiecte precum banca comunitară de semințe Casa Semințelor. Iubirea pentru plante și natură l-au adus alături de sora lui, Carmen, care acum 5 ani punea bazele brandului de cosmetice naturale Panseea, folosind experiența practică adunată de-a lungul mai multor ani în care a formulat rețete de creme, unguente și alte produse de îngrijire a pielii.

Share this event

bottom of page